16 augustus 2016

2e Rond Om De Graaf een groot succes

De 2e Rond Om De Graaf zit er weer op! Na een bijzonder succesvolle editie in 2015, die gehouden werd tijdens het paalzitkampioenschap van SV De Schommel, wisten we niet goed wat we moesten verwachten nu we het 'op eigen benen' gingen doen. Het overtrof al onze verwachtingen!

In aanloop naar de oprichting van Stichting Rond Om De Graaf was het bestuur het er unaniem over eens. Rond Om De Graaf moet niet alleen een wielerronde worden, maar vooral een dorpsfeest voor Molenaarsgraaf en Brandwijk. In de vergaderingen die daarop volgden werd hard gebrainstormd over hoe we onze wielerronde aantrekkelijk konden maken voor een breed publiek. Het idee om andere verenigingen hierbij te betrekken en te gaan werken met een soort feestterein werd al snel geboren.

Zaterdag 13 augustus was het dan zover. Na een strak geplande opbouw, geholpen door veel vrijwilligers, kon om 14.15 uur de weg afgesloten worden. Het wielerparcours was klaar en op het terrein van de Jumbo hadden Oranjevereniging Juliana (bar), Firma Bovekerk (friettent), Full Pull (dj's), Jumbo (luchtkussen), Simply Green, Braanker Logistics Cycling Team (Tour for Life goed doel actie), SV De Schommel (snoepkraam) en Stichting Oorlogsmonument (ijskar) hun intrek genomen.

Om 14.30 uur werd de Van Hoorne Entertainment Dikke Banden Race weg geschoten. Ruim 70 kinderen bonden in diverse categorieën met elkaar de strijd aan. Het werden mooie wedstrijden! Ook de Sportklasse, Amateurs, Regiorecreanten B en Regiorecreanten A maakten er stuk voor stuk prachtige koersen van. Na afloop van iedere wedstrijd werden de winnaars rond gereden op het parcours in een echte Lada cabrio en ontvingen zij de bloemen en prijzen van onze rondemissen Kim en Amber.

Terwijl vochten Molenaarsgraaf en Brandwijk een spannende strijd uit op het water in grote kano's. Hoewel het lang gelijk op ging, was het uiteindelijk Molenaarsgraaf dat aan het langste eind trok en er met de Gouden Peddel vandoor ging.

Het in groten getale toegestroomde publiek genoot overduidelijk van de ambiance. Hoe later het werd, hoe drukker het feestterrein bezocht werd. Na een dankwoord van Rond Om De Graaf bestuurslid Wilko Kortleve werd het startsein gegeven voor een leuke afterparty onder leiding van de DJ's van Full Pull. Even na 23.00 uur was het mooi geweest. De bar ging dicht, de muziek ging uit. Zonder een onvertogen woord vertrok de tevreden mensenschare. Een mooi voorbeeld van de saamhorigheid tijdens deze dag was dat veel publiek diract na afloop klaar stond om de organisatie te helpen met opruimen. 

De komende dagen zullen we via deze website en onze Facebook-pagina alle foto's, filmpjes, uitslagen en overige noemenswaardigheden publiceren.

Volgend jaar zijn we er weer, zoveel staat al vast. We gaan ons best doen om weer een breed en leuk programma neer te zetten! Sponsors, vrijwilligers, deelnemers en publiek, hartstikke bedankt! Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk.

Tot volgend jaar!