20 augustus 2018

Rond Om De Graaf; meer dan alleen een wielerkoers!

Niet alleen voor wielerfans is er op zaterdag 25 augustus voldoende te doen tijdens hét dorps- en wielerfeest van Molenaarsgraaf en Brandwijk. Op het terrein voor de Jumbo en op de Graaf vinden er verschillende activiteiten plaats voor jong & oud. Hieronder een kleine greep van wat er zoal te beleven is.

Wielerkoersen
Het draait gedurende Rond Om De Graaf in eerste instantie om de wielerkoersen en een blik op de inschrijvingen leert ons dat er weer een hoop spektakel verwacht mag worden;

Amateurs
De afgelopen drie edities bij de amateurs werd er telkens gewonnen door een renner van Van der Vliet Recreatie  (Jan Metselaar, Pim Achterkamp en Bram Mens). Gaan zij dit jaar voor een vierde overwinning of weet een andere renner er met een overwinning vandoor te gaan!? 

Twee van bovenstaande winnaars (Bram Mens & Jan Metselaar) staan ook dit jaar aan de start, maar daarnaast zien we ook mannen als Stephan Borsboom uit Hellevoetsluis (3e in 2017), Julian Vlasblom uit Schoonhoven (winnaar bij de regiorecreanten in 2016), Max de Jong uit Giessenburg (winnaar regiorecreanten 2017) & Gert van der Grijn (regionale outsider, lid van JvA) op de voorlopige startlijst staan. Een sterk deelnemersveld dus! 

Sportklasse
Ook in de sportklasse is er voldoende spektakel te verwachten. Zo staan er met Tonny Berends uit Gorinchem (veelvuldig winnaar bij de regiorecreanten, nu weer terug bij de licentierijders), Henrik Boele uit Sliedrecht (voormalig inwoner Bleskensgraaf en lid van JvA), de broers Peter en Gerard Kooistra uit Hendrik-Ido-Ambacht (voormalige inwoners van Brandwijk) en nog een aantal Jan van Arckel renners (Frits Boel, Bart Streefkerk & William Westerlaken) een aantal mooie kanshebbers aan de start.

Regiorecreanten en inwonersronde
Tijdens Rond Om De Graaf strijden ook de regiorecreanten om de prijzen en ook hiervoor verwachten we een mooi deelnemersveld met een aantal lokale en regionale renners.

Nieuw dit jaar is inwonersronde voor dames & heren vanaf 16 jaar en woonachtig in de voormalige kernen van de gemeente Graafstroom. Een mooie kans voor iedereen die eens wil kijken of hij/zij het in zich heeft om deze uitdagende koers te winnen!  

Niet alleen is er voldoende te zien tijdens de koers, maar er is ook voldoende te genieten voor de niet-wielerfans. Hieronder een greep uit de activiteiten op 25 augustus; 

Kanobattle
De kanobattle tussen Brandwijk en Molenaarsgraaf is al bijna net zo’n traditie geworden als wielerkoers zelf en zal ook dit jaar weer op het programma staan. Voor dit jaar hebben we een extra uitdaging toegevoegd om de dorpenstrijd nog spannender te maken. Welke dit is zullen de deelnemers/toeschouwers vanzelf ontdekken! 

Rodeostier & Bungeetrampoline 
Onze sponsor Montapacking heeft haar rodeostier beschikbaar gesteld aan zodoende kan men gedurende de gehele dag proberen om zo lang mogelijk op de stier te blijven zitten. Deze attractie is geheel gratis te gebruiken, maar indien gewenst kan je een vrijwillige bijdrage doen voor het goede doel. Hiervoor staat een fooienpot bij de ingang van de attractie. Degene die het langst op de stier weet te zitten maakt kans op een leuke prijs. Ook staat er een bungeetrampoline die gebruikt kan worden door jong & oud.

Mini-tractoren & Luchtkussen(s)
Voor de allerjongsten is er dit jaar een heus minitractorparcours uitgezet en kunnen zij zich ook dit jaar weer uitleven op het springkussen.

Simply Green
Meervoudig competitie-, Nederlands-, en zelfs Europees kampioen tractorpulling én lokale trots Simply Green zal aanwezig zijn op het terrein voor de Jumbo. Voor velen een mooie kans om de machine eens van dichtbij te bekijken en er mee op de foto te gaan. Met een beetje geluk vieren ze het feit dat ze wederom kampioen geworden zijn en toeren ze hem later op de avond nog even op! 

Muziek
Ook dit jaar gaan de DJ’s van FullPull er weer een feestje van maken en zullen zij gedurende de hele dag de voetjes van de vloer krijgen met een mix van allerlei muziekgenres. 

Eten & Drinken
Uiteraard kan men op het plein ook weer terecht voor een hapje en een drankje! 

Wij hopen op een wederom stralende dag, spannende koersen, maar vooral op een hoop gezelligheid! Tot zaterdag de 25e!