18 april 2016

Rond Om De Graaf ondersteunt Tour for Life

Rond Om De Graaf ondersteunt in 2016 het Braanker Logistics Cycling Team. Deze groep wielrenners, die grotendeels bestaat uit inwoners van de Molenwaard, doet van 28 augustus t/m 4 september 2016 mee aan Tour for Life.

Tour for Life is een loodzware etappekoers die de wielrenners dwars door Europa leidt. Tussen de start in Italie en de finish in Rotterdam, krijgen de deelnemers vele kilometers en hoogtemeters voor hun kiezen. Beroemde beklimmingen zoals de Col du Galibier, Telegraphe, Col de la Croix-de-Fer, Grand Balon en La Redoute dienen onderweg bedwongen te worden om na 8 etappes uiteindelijk over de finish te komen.

Alle deelnemers aan Tour for Life zamelen zo veel mogelijk sponsorgeld in. Dit geld gaat naar de Daniel den Hoed Stichting, die het gebruikt voor het onderzoek naar een kankerbehandeling op maat, waarmee op den duur vele levens gered gaan worden.

Het Braanker Logistics Cycling Team bestaat uit acht fietsers en vier begeleiders. Samen met Didier Deleersnijder, Jaco Bakker, Bert Bakker, Tony Faro, Sam Bastijns en Chris Braanker vormen onze eigen bestuursleden Gerard Wemmers en Wout van Wijnen het fietsende gedeelte van het team. Zij worden in aanloop naar en tijdens de tocht begeleid door Niels van Gorp, Rob Herbig, Ruud Melching en Ron den Braber. De persoonlijke motivaties van de teamleden en al het nieuws over het team is te vinden op hun eigen website www.braankerlogistics-cyclingteam.nl.

Rond Om De Graaf ondersteunt jaarlijks een goed doel en wij vinden het mooi dat we dit jaar het Braanker Logistics Cycling Team kunnen helpen in aanloop naar hun prachtige uitdaging. We doen dit door middel van een financiele bijdrage, maar zullen het team in de komende maanden via onze website en social media onder de aandacht brengen en bieden ze de mogelijkheid om zich tijdens onze evenementen aan het publiek te presenteren.