Kanowedstrijd

Tijdens de wielerronde organiseert Rond Om De Graaf een kanowedstrijd, op het stuk van de Graaf midden in het parcours. Molenaarsgraaf en Brandwijk binden in diverse categorieën met elkaar de strijd aan!

In grote kano's worden tussen de Jumbo en de Nieuwe Dam in diverse leeftijdscategorieën wedstrijden gevaren. Een boot wordt bemand door minimaal 8 en maximaal 10 personen. Hiervan is 1 persoon trommelaar en 1 persoon stuurman.

In 2016 was het Molenaarsgraaf die er met de winst vandoor ging. In 2017 heeft Brandwijk zich gerevancheerd. In 2018 moesten we helaas de kanobattle afgelasten door de constatering van botulisme in het water van de Graafstroom en konden we de 'Gouden Peddel' dan ook niet uitreiken. Wel wist Brandwijk in het alternatieve rokjesvoetbal een ruime overwinning te behalen op Molenaarsgraaf!

Het dorp Molenaarsgraaf zal er de volgende editie dan ook alles aan doen om de titel' Winnaar van de Gouden Peddel' weer naar zich toe te slepen, al zal Brandwijk zich natuurlijk opnieuw willen laten kronen tot winnaar in 2019.
 
Social Media
Volg Rond om de Graaf op social media!